PODRŽI EKONOMSKU OLIMPIJADU NA:

INDIEGOGOPOZIVOM

Pozivom na broj 090291099 donirate 2 KM


Bosna i Hercegovina ove godine je po prvi put učestvovala na međunarodnoj “Ekonomskoj Olimpijadi”. Našu zemlju predstavljali su  Ilma Hodžić, učenica trećeg razreda Srednjoškolskog centra „Vogošća“, Adin Gogić iz Mješovite srednje škola Kalesija, Nejla Bektić iz Prve bošnjačke gimnazije, Neila Vila, iz Ekonomske i ugostiteljsko-turističke škole Mostar te Lamija Ademović iz Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu.

Nažalost, niti jedan takmičar iz Bosne i Hercegovine nije se uspio plasirati među 10 finalista Ekonomske olimpijade.

Nakon dva kruga takmičenja, pobjednik ovogodišnje međunarodne “Ekonomske olimpijade” je Daniel Banar iz Slovačke. Drugo mjesto osvojila je Julia Tyukosova, također iz Slovačke, a treći je bio Otakar Korinek iz Češke Republike.

Ekonomska olimpijada (EO) projekat je koji je orginalno pokrenut u Češkoj Republici od strane Instituta za ekonomski razvoj (Institut ekonomického vzdělávání – INEV), te se vremenom proširio i na druge evropske države. Jedno je od najvećih evropskih takmičenja za srednjoškolce. U takmičenju je dosad učestvovalo više od 64.000 učenika iz cijele Evrope.

Podsjetimo, pobjednik prvog bh. izdanja “Ekonomske olimpijade” bje Ilma Hodžić.

Sponzori bh. “Ekonomske olimpijade” bili su: Raiffeisen Bank d. d., FINRA – Visoka škola za finansije i računovodstvo, Fondacija MOZAIK i Intea d.o.o.. Medijski partner je Radio Stari Grad.

Sponzori/Donatori

Medijski pokrovitelji

Liberalni forum

Ašikovac 42
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

  +387 61 310 177

  Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

  kontakt