PODRŽI EKONOMSKU OLIMPIJADU NA:

INDIEGOGOPOZIVOM

Pozivom na broj 090291099 donirate 2 KM


Drugo mjesto osvojila je Sara Čengić, a treće Lana Komšić, učenice Druge gimnazije Sarajevo. "Biti na finalu ekonomske olimpijade i cjelokupnom takmičenju za mene je bila velika čast," rekla je Lana Komšić. "Za osobu koja se prvi put upoznala sa ekonomijom u trećem razredu srednje škole, stekla sam veliki interes i ljubav za taj predmet uz pomoć profesorice Azemine Efendić," dodala je Lana, i istakla da osvajanje trećeg mjesta nije bilo nimalo lako, ali je uz motivaciju i vjerovanje u svoje sposobnosti postigla željeni cilj da bude među 5 najboljih takmičara, koji će s ponosom predstavljati Bosnu i Hercegovinu na međunarodnom finalu.  

Druga gimnazija Sarajevo je zahvaljujući uspjehu svojih predstavnika na takmičenju imala i najveći broj finalista (6), i najbolje je plasirana škola u ukupnom plasmanu škola učesnica. Koordinatorica škole Azemina Efendić je ujedno osvojila nagradu najboljeg koordinatora škole. 

      

Četvrto mjesto osvojio je Asad Grabovica, učenik Richmond Park International Secondary School, a peto Sead Gakić iz JU Srednje škole "Konjic". 

"Sa zadovoljstvom mogu izjaviti da sam u finalu ekonomske olimpijade osvojio cetvrto mjesto! Iskustvo je bilo zaista izvanredno i zahvalan sam na prilici da pokažem svoje vještine," podijelio je svoje utiske nakon finala Asad Grabovica. "Dok se pripremam za međunarodno finale koje s nestrpljenjem iščekivanjem, nastavit ću naporno raditi kako bih predstavio svoju zemlju u pozitivnom svijetlu," dodao je Asad.

Svoju zahvalnost na ukazanoj prilici i odličnoj organizaciji takmičenja dijeli i petoplasirani Sead Gakić iz Konjica. "Peto mjesto me je oduševilo i oduševljen sam što imam priliku da se takmičim u međunarodnom finalu," rekao je Sead Gakić. 

    

Čestitamo našim finalistima Emini Hodžić, Sari Čengić, Lani Komšić, Asadu Grabovici i Seadu Gakiću koji će nas ove godine predstavljati u Slovačkoj, i odmjeriti znanje sa vršnjacima iz 16 država širom svijeta. 

Plasman finalista i škola možete pogledati OVDJE

  

Dodjela certifikata koordinatorima škola učesnica. 

    

 

  Organizatori/Partneri

 

lf

 

 

     Sponzori/Donatori

 

 

  Medijski pokrovitelji

 

 

 

 

 

 

Liberalni forum

Ašikovac 42
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

  +387 61 310 177

  Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

  kontakt